Oxfordsalade
Ingrediënten (voor 4 personen)
1 braadkuiken van ongeveer 750 gram
50 gram boter
200 gram champignons
0,5 citroen
zout en peper
100 gram augurk
6 eetlepels zonnebloemolie
2 eetlepels dragonazijn
2 eetlepels dragonblaadjes
2 hardgekookte eieren
2 tomaten
kropsla
Bereiding
Kip goed inwrijven met zout en peper en boter. In beboterde ovenschaal leggen en in voorverwarmde oven op 220 graden gedurende ongeveer 40 minuten braden. Regelmatig bedruipen met braadvocht.
Champignons kort wassen onder koud water en in 4 snijden.
De champignons met een bodempje water, sap van een halve citroen, een klein klontje boter, zout en peper in enkele minuten gaarstoven.
Dressing maken van olie, azijn en fijngehakte dragonblaadjes.
Sla wassen en droog maken.
Hardgekookte eieren in 4 snijden.
Tomaten wassen en in 4 snijden.
Augurken in gelijkmatige blokjes snijden.
De gebraden kip laten afkoelen tot net lauw.
Champignons laten afkoelen en in een zeef laten uitlekken.
Het vel van de kip verwijderen en het vlees van de botten en het karkas halen.
De kip in gelijkmatige blokjes snijden en mengen met de champignons, augurken en dressing.
Op de bordjes enkele blaadjes sla leggen, daarop de kipsalade en afwerken met de partjes ei en tomaat.
Men kan er toost bij geven.
Dit gerecht bevat per portie ongeveer:
390 kcal, 33 gram eiwit, 29 gram vet waarvan 8 gram verzadigd vet, 1 gram koolhydraten en 2 gram vezel.
Reacties