Doorgaan naar hoofdcontent

Oxfordsalade

Oxfordsalade
Ingrediënten (voor 4 personen)
1 braadkuiken van ongeveer 750 gram
50 gram boter
200 gram champignons
0,5 citroen
zout en peper
100 gram augurk
6 eetlepels zonnebloemolie
2 eetlepels dragonazijn
2 eetlepels dragonblaadjes
2 hardgekookte eieren
2 tomaten
kropsla

Bereiding
Kip goed inwrijven met zout en peper en boter. In beboterde ovenschaal leggen en in voorverwarmde oven op 220 graden gedurende ongeveer 40 minuten braden. Regelmatig bedruipen met braadvocht.
Champignons kort wassen onder koud water en in 4 snijden.
De champignons met een bodempje water, sap van een halve citroen, een klein klontje boter, zout en peper in enkele minuten gaarstoven.
Dressing maken van olie, azijn en fijngehakte dragonblaadjes.
Sla wassen en droog maken.
Hardgekookte eieren in 4 snijden.
Tomaten wassen en in 4 snijden.
Augurken in gelijkmatige blokjes snijden.
De gebraden kip laten afkoelen tot net lauw.
Champignons laten afkoelen en in een zeef laten uitlekken.
Het vel van de kip verwijderen en het vlees van de botten en het karkas halen.
De kip in gelijkmatige blokjes snijden en mengen met de champignons, augurken en dressing.
Op de bordjes enkele blaadjes sla leggen, daarop de kipsalade en afwerken met de partjes ei en tomaat.
Men kan er toost bij geven.

Dit gerecht bevat per portie ongeveer:

390 kcal, 33 gram eiwit, 29 gram vet waarvan 8 gram verzadigd vet, 1 gram koolhydraten en 2 gram vezel.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.