Condérijst met abrikozensaus
Ingrediënten (voor 4 personen)
0,5 liter melk
80 gram dessertrijst
1 eetlepel boter
75 gram suiker
0,5 vanillestokje
1 eidooier
2 dl slagroom
3 dl abrikozensaus
Ingrediënten (voor 4 personen)
0,5 liter melk
80 gram dessertrijst
1 eetlepel boter
75 gram suiker
0,5 vanillestokje
1 eidooier
2 dl slagroom
3 dl abrikozensaus
Bereiding
Pan inboteren.
Vanillestokje in de lengte insnijden.
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Melk met vanillestokje aan de kook brengen.
Rijst en suiker toevoegen en opnieuw aan de kook brengen.
Afdekken met ingeboterd bakpapier en in de oven plaatsen gedurende 30 minuten.
Eidooier losroeren met een beetje room.
Het gerecht uit de oven nemen, vanillestokje verwijderen en eidooier door de bereiding roeren.
Een puddingvorm of kleine puddingvormpjes omspoelen met koud water en hierin de rijstbereiding doen.
Laten afkoelen (min. 3 à 4 uur), de rijstpudding uitstorten en afwerken met abrikozensaus en wat slagroom.
Reacties