Gevulde paprika's
Ingrediënten (voor 4 personen)
4 grote of 8 kleine paprika's
500 gram gemengd gehakt
1 ui
1 ei
70 gram paneermeel
zout, peper en nootmuskaat
30 gram boter
Bereiding
Paprika's wassen; kapje met steelaanzet afsnijden en zaadlijsten verwijderen.
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Ui versnipperen en mengen met gehakt, ei en paneermeel.
Vul de paprika's met dit gehaktmengsel en plaats ze in een beboterde ovenschaal.
Leg enkele klontjes boter op de paprika's.
Plaats dit gerecht gedurende 30 minuten in een warme oven.
Serveer met Pilawrijst en een romige paprikasaus.
Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen zodat...
Reacties