Prinsessenbonen met tomaat en champignons
Ingrediënten (voor 6 personen)
500 gram prinsessenbonen
1 ui
1 teentje knoflook
300 gram champignons
4 tomaten
2 blaadjes laurier
1 takje tijm
zout en peper
1 theelepel suiker
4 eetlepels olijfolie
Bereiding
Prinsessenbonen schoonmaken en wassen.
In kokend licht gezouten water 5 minuten blancheren en afgieten.
Ui in halve ringen snijden.
Knoflookteentje pellen.
Champignons schoonmaken en in vier snijden.
Tomaten wassen, kroontjes verwijderen en in 8 snijden.
Ui en knoflook fruiten in de olie; champignons toevoegen en het geheel even goed doorbakken.
Tomaten, laurier, tijm, suiker, zout en peper toevoegen.
Gedurende 5 minuten laten sudderen.
Sperziebonen erdoor roeren en onder deksel nog eens 5 tot 10 minuten laten stoven.
Op smaak brengen met zout en peper
Takje tijm , knoflookteentje en laurierbladeren verwijderen.
Reacties