Doorgaan naar hoofdcontent

Curry van okra en kousenband




Curry van okra's en kousenband
Ingrediënten (voor 4 personen)
2 rode ui
3 teentjes knoflook
4 tomaten
2 rode pepers
300 gram aardappels
250 gram kleine okra's
200 gram kousenband
2 theelepels mosterdzaad
1 theelepel korianderzaad
1 theelepel karwijzaadjes
2 theelepels komijn
1 theelepel fenegriek
1 klein stukje kaneel
2 theelepels kurkuma
5 eetlepels zonnebloemolie
Klein bosje verse koriander
zout

Bereiding
Rode peper wassen en zaadlijsten verwijderen.
Tomaten wassen en in stukken snijden.
1 rode ui in grove stukken snijden.
Knoflookteentjes pellen en doormidden snijden.
Deze ingrediënten in de keukenmachine tot een gladde puree malen.
Aardappels schillen, wassen en in blokjes snijden.
Okra's wassen.
Rode ui in ringen snijden.
Kousenband wassen, uiteinden verwijderen en in stukjes van 2,5 cm snijden.
Specerijen (zonder kurkuma) in een droge pan roosteren tot d geuren vrijkomen.
De geurige specerijen in een vijzel tot poeder malen en mengen met kurkuma.
In een wok de olie verhitten en hierin de aardappelblokjes, uiringen en de okra's aanfruiten.
Specerijen even mee laten fruiten terwijl men alles goed omroert.
Kousenband en puree van ui en tomaat toevoegen en indien nodig wat water.
Onder deksel zachtjes laten koken tot de aardappels gaar zijn.
Korianderblaadjes wassen en grof hakken.
Op smaak brengen met zout en afwerken met gehakte korianderblaadjes.

Dit gerecht bevat per portie ongeveer:

240 kcal, 5 gram eiwit, 13 gram vet, waarvan 2 gram verzadigd vet, 28 gram koolhydraten en 2 gram vezel.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.