Curry van okra en kousenband




Curry van okra's en kousenband
Ingrediënten (voor 4 personen)
2 rode ui
3 teentjes knoflook
4 tomaten
2 rode pepers
300 gram aardappels
250 gram kleine okra's
200 gram kousenband
2 theelepels mosterdzaad
1 theelepel korianderzaad
1 theelepel karwijzaadjes
2 theelepels komijn
1 theelepel fenegriek
1 klein stukje kaneel
2 theelepels kurkuma
5 eetlepels zonnebloemolie
Klein bosje verse koriander
zout

Bereiding
Rode peper wassen en zaadlijsten verwijderen.
Tomaten wassen en in stukken snijden.
1 rode ui in grove stukken snijden.
Knoflookteentjes pellen en doormidden snijden.
Deze ingrediënten in de keukenmachine tot een gladde puree malen.
Aardappels schillen, wassen en in blokjes snijden.
Okra's wassen.
Rode ui in ringen snijden.
Kousenband wassen, uiteinden verwijderen en in stukjes van 2,5 cm snijden.
Specerijen (zonder kurkuma) in een droge pan roosteren tot d geuren vrijkomen.
De geurige specerijen in een vijzel tot poeder malen en mengen met kurkuma.
In een wok de olie verhitten en hierin de aardappelblokjes, uiringen en de okra's aanfruiten.
Specerijen even mee laten fruiten terwijl men alles goed omroert.
Kousenband en puree van ui en tomaat toevoegen en indien nodig wat water.
Onder deksel zachtjes laten koken tot de aardappels gaar zijn.
Korianderblaadjes wassen en grof hakken.
Op smaak brengen met zout en afwerken met gehakte korianderblaadjes.

Dit gerecht bevat per portie ongeveer:

240 kcal, 5 gram eiwit, 13 gram vet, waarvan 2 gram verzadigd vet, 28 gram koolhydraten en 2 gram vezel.

Reacties