Peer in bladerdeegmantel

Peer in bladerdeegmantel
Ingrediënten (voor 4 personen)
4 peren
250 gram bladerdeeg
4 eetlepels bessengelei
1 eidooier
2 eetlepels water
1 eetlepel boter
100 gram fijne kristalsuiker
2 kardemomzaadjes
2,5 dl melk

Bereiding
Peren wassen en met appelboor klokhuis en kroon weghalen.
Peren in bladerdeeg wikkelen en vullen met bessengelei.
Plaats de peren op een ingeboterde ovenschaal.
Eidooier losroeren met water en het bladerdeeg hiermee instrijken m.b.v. een kwastje.
Oven verwarmen op 220 graden.
Melk aan de kook brengen met kardamomzaadjes en na kooktijd de specerij een 10-tal minuten in de melk laten trekken.
De peren in bladerdeeg in de oven plaatsen gedurende 15 tot 20 minuten.
Kristalsuiker met een klein beetje water laten karameliseren.
Kardemom uit de melk halen en de karamel afblussen met de melk.
Laten koken tot dikte van een lichte karamelsaus.
Dien de peren in bladerdeeg op met de karamelsaus

Reacties