Entrecote Mirabeau

Entrecote Mirabeau
Ingrediënten (voor 4 personen)
4 entrecotes (à 150 gram)
zout en peper
8 ansjovisfilets
8 ontpitte groene olijven
1 pakje waterkers
1 eetlepel olijfolie
8 plakjes ansjovisboter

Bereiding
Ansjovisboter bereiden en in de koelkast laten opstijven.
Grillpan verhitten.
Ansjovisfilets in de lengte doormidden snijden.
Olijven halveren.
Waterkers wassen en goed laten uitlekken.
Entrecotes door de olijfolie halen en op de hete grill leggen.
Het vlees aan beide kanten dichtschroeien en zorg ervoor dat het mooi gequadrilleerd is.
Het vlees op een warme schaal of op warme borden leggen met een beetje waterkers.
Op iedere entrecote 4 halve ansjovisfilets in ruitvorm leggen en 4 halve olijven.
Eén plakje ansjovisboter op het vlees schikken en één plakje bij de waterkers doen

Reacties