Entrecote Mirabeau
Ingrediënten (voor 4 personen)
4 entrecotes (à 150 gram)
zout en peper
8 ansjovisfilets
8 ontpitte groene olijven
1 pakje waterkers
1 eetlepel olijfolie
8 plakjes ansjovisboter
Bereiding
Ansjovisboter bereiden en in de koelkast laten opstijven.
Grillpan verhitten.
Ansjovisfilets in de lengte doormidden snijden.
Olijven halveren.
Waterkers wassen en goed laten uitlekken.
Entrecotes door de olijfolie halen en op de hete grill leggen.
Het vlees aan beide kanten dichtschroeien en zorg ervoor dat het mooi gequadrilleerd is.
Het vlees op een warme schaal of op warme borden leggen met een beetje waterkers.
Op iedere entrecote 4 halve ansjovisfilets in ruitvorm leggen en 4 halve olijven.
Eén plakje ansjovisboter op het vlees schikken en één plakje bij de waterkers doen
Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen zodat...
Reacties