Doorgaan naar hoofdcontent

Citroensabayon

Citroensabayon
Ingrediënten (voor 6 personen)
4 citroenen
6 eieren
250 gram fijne kristalsuiker

Bereiding
1 citroen wassen en de schil hiervan met een fijne rasp eraf halen.
Citroenen persen.
Eiwitten van de dooiers scheiden.
De helft van de suiker door de eidooiers roeren en met een garde goed schuimig kloppen.
Citroensap en -rasp bij de eidooiers en de suiker voegen en met de garde goed mengen.
Op een zacht vuurtje onder voortdurend roeren en kloppen van de garde tot een dikke homogene room laten komen.
Van het vuur wegnemen.
Eiwitten met de andere helft van de suiker tot sneeuw kloppen en door de sabayon roeren.
Zorg ervoor dat alles goed gemengd is.
Verdeel het dessert over 6 tot 8 dessertschaaltjes en plaats voor enkele uren in de koelkast

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.