Gnocchi à la Romaine


Gnocchi à la Romaine
Ingrediënten (voor 4 personen)
1/2 liter halfvolle melk
75 gram boter
1 ei
2 eidooiers
100 gram geraspte gruyère
100 gram griesmeel
1 eetlepel olijfolie
zout, peper en nootmuskaat

Bereiding
Breng de melk met 50 gram boter, zout, peper en nootmuskaat aan de kook.
Voeg het griesmeel toe en roer goed met een houten lepel.
Laat enkele minuten zachtjes koken terwijl je goed over de bodem blijft roeren.
Wanneer een dik gebonden structuur verkregen wordt, de pan van het vuur wegnemen en de eieren + eidooiers er snel doorroeren.
Terug even op het vuur plaatsen tot het weer gaat koken (blijven roeren!).
Van het vuur weg de helft van de geraspte kaas door het mengsel roeren.
Indien nodig verder op smaak brengen.
Een ovenschaal inoliën met olijfolie en hierin het mengsel storten, glad strijken met een paletmes.
De schaal afdekken met folie en laten afkoelen.
Oven voorverwarmen op 200 graden.
De opgesteven massa uit de schaal op het werkblad omkeren.
Steek ronde vormen uit (met behulp van een uitsteekvorm voor deeg of met een glas of beker)
De ovenschaal inboteren en de rest van de boter smelten.
Leg de ronde gnocchi in de schaal en doe er de gesmolten boter over, bestrooi met de andere helft van de kaas.
Plaats in de warme oven gedurende 5 tot 10 minuten.

Reacties