Doorgaan naar hoofdcontent

Gnocchi à la Romaine


Gnocchi à la Romaine
Ingrediënten (voor 4 personen)
1/2 liter halfvolle melk
75 gram boter
1 ei
2 eidooiers
100 gram geraspte gruyère
100 gram griesmeel
1 eetlepel olijfolie
zout, peper en nootmuskaat

Bereiding
Breng de melk met 50 gram boter, zout, peper en nootmuskaat aan de kook.
Voeg het griesmeel toe en roer goed met een houten lepel.
Laat enkele minuten zachtjes koken terwijl je goed over de bodem blijft roeren.
Wanneer een dik gebonden structuur verkregen wordt, de pan van het vuur wegnemen en de eieren + eidooiers er snel doorroeren.
Terug even op het vuur plaatsen tot het weer gaat koken (blijven roeren!).
Van het vuur weg de helft van de geraspte kaas door het mengsel roeren.
Indien nodig verder op smaak brengen.
Een ovenschaal inoliën met olijfolie en hierin het mengsel storten, glad strijken met een paletmes.
De schaal afdekken met folie en laten afkoelen.
Oven voorverwarmen op 200 graden.
De opgesteven massa uit de schaal op het werkblad omkeren.
Steek ronde vormen uit (met behulp van een uitsteekvorm voor deeg of met een glas of beker)
De ovenschaal inboteren en de rest van de boter smelten.
Leg de ronde gnocchi in de schaal en doe er de gesmolten boter over, bestrooi met de andere helft van de kaas.
Plaats in de warme oven gedurende 5 tot 10 minuten.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.