Doorgaan naar hoofdcontent

Pakketje van knolselderij beuling en appel

Pakketje van knolselderij beuling en appel

Ingrediënten voor 4 personen
4 plakken brikdeeg
4 plakken knolselderij van 1 cm
1 goudrenet
1 witte beuling
1 zwarte beuling
2 eetlepels suiker
1 theelepel kaneel
1 ei

Bereiding
Knolselderij blancheren of stomen (mag zeker niet meer dan beetgaar zijn) en laten afkoelen.
Beulingen in plakjes van 1 cm snijden en kort bakken aan beide zijden.
Goudrenet in partjes snijden.
Suiker en kaneelpoeder mengen.
Brikdeeg openleggen, daarop een plak knolselderij, 4 plakjes beuling, 2 partjes appel en bestrooien met kaneelsuiker.
Ei losroeren en de plakken deeg hiermee helemaal instrijken.
Oven voorverwarmen op 200 graden.
De deegpakketjes goed dichtvouwen en op een bakplaat met ovenpapier schikken.
In de warme oven plaatsen gedurende 10 minuten.
Warm serveren.

Dit gerecht bevat per portie ongeveer:

295 kcal, 12 gram eiwit, 21 gram vet waarvan 7 gram verzadigd vet, 17 gram koolhydraten en 3 gram vezel.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.