Dorade in zoutkorst
Ingrediënten (voor 3 personen)
3 dorades (goudbrasem)
1200 gram grof zeezout
4 eiwitten
Bereiding
Oven voorverwarmen op 250 graden.
De vissen goed schoonmaken en spoelen.
Eiwitten schuimig kloppen.
De eiwitten mengen met het zeezout.
Een ovenschaal uitkiezen waarin de vissen goed passen.
De helft van het zoutmengsel op de bodem van de ovenschaal uitspreiden.
De vissen er goed in duwen.
De andere helft van het zoutmengsel over de vis uitstrijken.
Schaal in de hete oven plaatsen gedurende 30 à 40 minuten, het bovenste gedeelte van de zoutkorst moet lichtjes gekleurd zijn.
De schaal uit de oven nemen en bij het opdienen de zoutkorst met de botte kant van een keukenmes breken.
De dorades er voorzichtig uithalen en op borden schikken.
Dit gerecht bevat per portie ongeveer:
250 kcal, 37 gram eiwit en11 gram vet waarvan 2 gram verzadigd vet.
Reacties