Wilde spinazie met knoflook


Wilde spinazie met knoflook
Wilde spinazie is verkrijgbaar bij de betere groentewinkel of marktkraam, maar zeker in een goede toko, Turkse of Marokkaanse winkel of marktkraam. Wilde spinazie heeft veel grotere en steviger bladeren dan gewone spinazie, het slinkt ook veel minder. De stelen zijn veel groffer en daardoor gemakkelijker te verwijderen.


Ingrediënten (voor 4 personen)
800 gram wilde spinazie
50 gram olijfolie
3 teentjes knoflook
zout, peper en nootmuskaat

Bereiding
De spinazie in ruim licht gezouten water verschillende keren goed wassen en stelen verwijderen.
Goed laten uitlekken.
Knoflook versnipperen.
Olie in een wok goed verhitten.
De goed uitgelekte spinaziebladeren in verschillende fasen door de hete olie roeren samen met de knoflook.
Al omscheppend met een houten lepel de spinazie roerbakken.
Zorg ervoor dat de spinazie optimaal verhit wordt door de hete randen van de wok te gebruiken. Zo verdampt het vrijkomende water snel en wordt de spinazie mooi droog gefruit.
Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat en direct opdienen.

Dit gerecht bevat per portie ongeveer:

140 kcal, 4 gram eiwit, 13 gram vet waarvan 3 gram verzadigd vet, 3 gram koolhydraten en 7 gram vezel.

Reacties