Doorgaan naar hoofdcontent

Wilde spinazie met knoflook


Wilde spinazie met knoflook
Wilde spinazie is verkrijgbaar bij de betere groentewinkel of marktkraam, maar zeker in een goede toko, Turkse of Marokkaanse winkel of marktkraam. Wilde spinazie heeft veel grotere en steviger bladeren dan gewone spinazie, het slinkt ook veel minder. De stelen zijn veel groffer en daardoor gemakkelijker te verwijderen.


Ingrediënten (voor 4 personen)
800 gram wilde spinazie
50 gram olijfolie
3 teentjes knoflook
zout, peper en nootmuskaat

Bereiding
De spinazie in ruim licht gezouten water verschillende keren goed wassen en stelen verwijderen.
Goed laten uitlekken.
Knoflook versnipperen.
Olie in een wok goed verhitten.
De goed uitgelekte spinaziebladeren in verschillende fasen door de hete olie roeren samen met de knoflook.
Al omscheppend met een houten lepel de spinazie roerbakken.
Zorg ervoor dat de spinazie optimaal verhit wordt door de hete randen van de wok te gebruiken. Zo verdampt het vrijkomende water snel en wordt de spinazie mooi droog gefruit.
Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat en direct opdienen.

Dit gerecht bevat per portie ongeveer:

140 kcal, 4 gram eiwit, 13 gram vet waarvan 3 gram verzadigd vet, 3 gram koolhydraten en 7 gram vezel.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.