Gehaktbrood met krieken
Ingrediënten (voor 4 personen)
500 g. gemengd gehakt
2 eieren
100 g. paneermeel
zout, peper, nootmuskaat
300 g. opgelegde zure kersen (krieken)
2 eetlepels allesbinder of maïzena
Boter om ovenschaal in te vetten
Bereiding
Oven voorverwarmen op 180 graden
Gehakt mengen met eieren, zout, peper, nootmuskaat en paneermeel, alles goed mengen.
Een gehaktbrood vormen en deze in geboterde ovenschaal leggen.
In oven bakken gedurende ongeveer 40 minuten.
Ondertussen de zure kersen met een gedeelte van het inmaakvocht op het vuur aan de kook brengen en binden met maïzena of allesbinder.
Gehaktbrood in plakken snijden en opdienen met de warme krieken.
Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen zodat...
Reacties