Rode ui gevuld met ricotta


Rode ui gevuld met ricotta
Ingrediënten (voor 4 personen)
4 rode uien
10 stengeltjes bieslook
250 gram ricotta
klein bosje peterselie
4 theelepels balsamico-azijn
1 eetlepel fijne kristalsuiker
zout en peper

Bereiding
Oven voorverwarmen op 180 graden.
De uien pellen en kruisgewijs insnijden.
Pak de uien apart in aluminiumfolie en plaats in de oven gedurende 45 minuten.
Haal uit de oven, open de aluminiumfolie en bedruip iedere ui met een theelepel balsamico-azijn, bestrooi met suiker en plaats opnieuw 10 minuten in de oven zonder de aluminiumfolie te sluiten.
Ondertussen peterselie en bieslook schoonmaken en fijnhakken.
Ricotta mengen met de kruiden, zout en peper.
Haal de uien uit de oven, schik ze op kleine borden open als een bloem en vul met de ricotta.
Direct serveren.

Reacties