Doorgaan naar hoofdcontent

Kaiserschmarrn

Kaiserschmarrn
Een nogal zwaar nagerecht uit de Oostenrijkse keuken. Dit recept is een bewerkte versie uit de Winkler Prins Culinaire Encyclopedie.
Ingrediënten (voor 4 personen)
125 gram bloem
3,5 dl melk
4 eieren
1 zakje vanillesuiker
75 gram rozijnen
1 borrelglaasje bruine rum
50 gram boter
4 eetlepels poedersuiker

Bereiding
Rozijnen wassen en weken in de rum.
Eiwitten van de dooiers scheiden.
Bloem met de eidooiers, vanillesuiker en de melk (beetje bij beetje) tot een glad deeg roeren.
Eiwitten stijf kloppen en door het deeg mengen.
In een grote koekenpan met dikke bodem de boter verhitten.
Deeg in de pan doen en het vuur enigszins temperen.
Rozijnen laten uitlekken en over het deeg verspreiden.
De pannenkoek na enkele minuten voorzichtig omdraaien en de andere kant ook gedurende enige minuten bakken.
Op een laag vuur de pannenkoek laten gaar worden en daarbij nog eens één of twee keer omdraaien.
De gare pannenkoek met 2 vorken in gelijkmatige stukken verdelen en bestrooien met de poedersuiker.
Nog even goed door verhitten.

Dit gerecht bevat per portie ongeveer:

512 kcal, 16 gram eiwit, 18 gram vet waarvan 8 gram verzadigd vet, 29 gram koolhydraten en 2 gram vezel.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.