Kaiserschmarrn
Een nogal zwaar nagerecht uit de Oostenrijkse keuken. Dit recept is een bewerkte versie uit de Winkler Prins Culinaire Encyclopedie.
Ingrediënten (voor 4 personen)
125 gram bloem
3,5 dl melk
4 eieren
1 zakje vanillesuiker
75 gram rozijnen
1 borrelglaasje bruine rum
50 gram boter
4 eetlepels poedersuiker
Bereiding
Rozijnen wassen en weken in de rum.
Eiwitten van de dooiers scheiden.
Bloem met de eidooiers, vanillesuiker en de melk (beetje bij beetje) tot een glad deeg roeren.
Eiwitten stijf kloppen en door het deeg mengen.
In een grote koekenpan met dikke bodem de boter verhitten.
Deeg in de pan doen en het vuur enigszins temperen.
Rozijnen laten uitlekken en over het deeg verspreiden.
De pannenkoek na enkele minuten voorzichtig omdraaien en de andere kant ook gedurende enige minuten bakken.
Op een laag vuur de pannenkoek laten gaar worden en daarbij nog eens één of twee keer omdraaien.
De gare pannenkoek met 2 vorken in gelijkmatige stukken verdelen en bestrooien met de poedersuiker.
Nog even goed door verhitten.
Dit gerecht bevat per portie ongeveer:
512 kcal, 16 gram eiwit, 18 gram vet waarvan 8 gram verzadigd vet, 29 gram koolhydraten en 2 gram vezel.
Reacties