Doorgaan naar hoofdcontent

Polenta met vier Italiaanse kazen


Polenta met vier Italiaanse kazen
Ingrediënten (voor 4 personen)
300 g. polenta (maïsgriemeel)
1 l. water, zout
1 ei
60 g. mascarpone
60 g. ricotta
50 g. mozzarella
50 g. parmezaan (geraspt)
1 eetlepel pesto
boter om in te vetten
witte peper
50 g. rode paprika
25 g. gedroogde tomaat (1 tot 2 plakjes)
Hulpmiddelen
Muffinvormpjes.

Bereiding
Muffinvormpjes inboteren.
Oven voorverwarmen op 210 graden.
Water aan de kook brengen met zout.
Polenta toevoegen terwijl men goed roert met houten lepel.
Al roerende zachtjes laten koken tot het geheel gaat binden en uiteindelijk de lepel er in kan blijven staan.
De rode paprika, gedroogde tomaat en mozzarella in kleine blokjes snijden.
Wanneer de polenta zijn dikte heeft bereikt, onmiddellijk de mascarpone en pesto erdoor roeren en dan het ei (moet snel gebeuren daar anders het ei gaat stollen).
De andere ingrediënten toevoegen en op smaak brengen.
De gevulde polenta in de muffinvormpjes scheppen en in de voorverwarmde oven laten bakken gedurende ongeveer 30 minuten. Uit de oven halen en de gebakken polenta met een vork uit de vormpjes halen.
Opmerking:
Gemakkelijker is het om het koken van de polenta in de magnetron te doen, dan ontloop je het gevaar van aanbranden.
Kook daarvoor eerst het water op het vuur, schenk in een schaal die geschikt is voor de magnetron en voeg de polenta toe.
Laat eerst op het hoogste vermogen onder deksel koken, goed roeren en dan op half vermogen gedurende een tiental minuten koken terwijl men regelmatig omroert.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.