Avocado-banaanmousse met karamel

Avocado-banaanmousse met karamel
Ingrediënten (voor 4 personen)
1 avocado
1 banaan
sap van 2 citroenen
3 eetlepels suiker
Voor de karamel:
50 gram suiker
2 eetlepels water
1,5 dl room

Bereiding
Avocado schillen, pit verwijderen en samen met de gepelde banaan, citroensap en suiker in een keukenmachine of blender tot een luchtige mousse draaien.
Karamel bereiden:
Suiker in een pan met 3 eetlepels water op het vuur zetten en deze regelmatig rond schudden. Let op dat de suiker niet gaat verbranden.
Wanneer de suiker amberkleurig gaat schuimen, net iets donkerder laten worden en direct afblussen met de room.
Op zacht vuur zachtjes laten koken tot de karamel volledig is opgelost in de room en een zachte karamelsaus is geworden.
Laten afkoelen terwijl men regelmatig omroert.
De mousse verdelen over 4 shortdrinkglazen en bedekken met de karamel

Dit gerecht bevat per portie ongeveer:

270 kcal, 2 gram eiwit, 18 gram vet waarvan 8 gram verzadigd vet, 27 gram koolhydraten en 1 gram vezel.

Reacties