Coupe Montmorency
Ingrediënten (voor 4 personen)
7 dl roomijs
200 gram kersen op sap (uitlekgewicht)
4 eetlepels suiker
1 borrelglaasje kirsch
2 dl slagroom
40 gram suiker
100 gram geschaafde amandelen
Bereiding
Kersen laten uitlekken en de helft van het sap laten inkoken met de suiker tot stroop.
Ondertussen slagroom stijfkloppen met 40 gram suiker.
Amandelschaafsel in een droge koekenpan licht roosteren.
De uitgelekte kersen even in de stroop verwarmen en flamberen met de kirsch.
Roomijs over 4 coupes verdelen, de warme kersen erover doen, slagroom en amandelschaafsel
Ingrediënten (voor 4 personen)
7 dl roomijs
200 gram kersen op sap (uitlekgewicht)
4 eetlepels suiker
1 borrelglaasje kirsch
2 dl slagroom
40 gram suiker
100 gram geschaafde amandelen
Bereiding
Kersen laten uitlekken en de helft van het sap laten inkoken met de suiker tot stroop.
Ondertussen slagroom stijfkloppen met 40 gram suiker.
Amandelschaafsel in een droge koekenpan licht roosteren.
De uitgelekte kersen even in de stroop verwarmen en flamberen met de kirsch.
Roomijs over 4 coupes verdelen, de warme kersen erover doen, slagroom en amandelschaafsel
Reacties