Doorgaan naar hoofdcontent

Kaaskroketten


Kaaskroketten
Ingrediënten (voor 4 personen)
30 gram boter
40 gram bloem
0,5 liter melk
mespuntje cayennepeper
mespuntje nootmuskaat
50 gram geraspte parmezaan
150 gram geraspte gruyère
2 eieren
25 gram bloem
50 gram paneermeel
1 bosje peterselie
1 eetlepel olijfolie

Bereiding
Boter smelten, bloem toevoegen en even op een zacht vuurtje laten drogen om een roux te bekomen.
Koude melk bij de warme roux voegen terwijl men goed roert met een garde; men moet op deze manier een dikke bechamelsaus bekomen.
Eidooiers van de eiwitten scheiden.
De geraspte kaas door de saus roeren en er zorg voor dragen dat alle kaas goed smelt zodat het geheel mooi homogeen wordt.
Cayennepeper, nootmuskaat en eidooiers door het geheel roeren.
Een vlakke schaal met hoge rand met olie inwrijven.
Het dikke kaasmengsel op in de geoliede schaal storten en uitstrijken met een paletmes tot een 2 cm dikke laag.
Goed laten afkoelen in de koelkast tot het geheel helemaal opgesteven is.
De kaasplak in gelijkmatige stukken snijden.
De eiwitten even losroeren met een garde.
Paneren van de kaaskroketten: Eén voor één door de bloem, dan door eiwit en dan door paneermeel halen.
Peterselie wassen, drogen en de blaadjes met kort steeltje afplukken.
Frituurolie verwarmen tot 180 graden en hierin de kaaskroketten bakken.
De peterselieblaadjes worden eveneens kort gefrituurd.
Het overtollige vet van de kaaskroketten en de peterselie op keukenpapier laten absorberen.
De kaaskroketten met de peterselie op kleine bordjes serveren.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.