Kaaskroketten


Kaaskroketten
Ingrediënten (voor 4 personen)
30 gram boter
40 gram bloem
0,5 liter melk
mespuntje cayennepeper
mespuntje nootmuskaat
50 gram geraspte parmezaan
150 gram geraspte gruyère
2 eieren
25 gram bloem
50 gram paneermeel
1 bosje peterselie
1 eetlepel olijfolie

Bereiding
Boter smelten, bloem toevoegen en even op een zacht vuurtje laten drogen om een roux te bekomen.
Koude melk bij de warme roux voegen terwijl men goed roert met een garde; men moet op deze manier een dikke bechamelsaus bekomen.
Eidooiers van de eiwitten scheiden.
De geraspte kaas door de saus roeren en er zorg voor dragen dat alle kaas goed smelt zodat het geheel mooi homogeen wordt.
Cayennepeper, nootmuskaat en eidooiers door het geheel roeren.
Een vlakke schaal met hoge rand met olie inwrijven.
Het dikke kaasmengsel op in de geoliede schaal storten en uitstrijken met een paletmes tot een 2 cm dikke laag.
Goed laten afkoelen in de koelkast tot het geheel helemaal opgesteven is.
De kaasplak in gelijkmatige stukken snijden.
De eiwitten even losroeren met een garde.
Paneren van de kaaskroketten: Eén voor één door de bloem, dan door eiwit en dan door paneermeel halen.
Peterselie wassen, drogen en de blaadjes met kort steeltje afplukken.
Frituurolie verwarmen tot 180 graden en hierin de kaaskroketten bakken.
De peterselieblaadjes worden eveneens kort gefrituurd.
Het overtollige vet van de kaaskroketten en de peterselie op keukenpapier laten absorberen.
De kaaskroketten met de peterselie op kleine bordjes serveren.

Reacties