Kabeljauwfilet op Vlaamse wijze
Ingrediënten (voor 4 personen)
4 stuks kabeljauwfilet (à 180 gram)
800 gram uien
1 bosje peterselie
3 eetlepels niet te scherpe mosterd
3 eetlepels paneermeel
125 gram boter
3 citroenen
zout en peper
Bereiding
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Uien schoonmaken, in halve ringen snijden en stoven in 100 gram boter.
De citroenen schillen tot op het vruchtvlees en in plakjes snijden.
Peterselieblaadjes van de stengels plukken, wassen, fijnhakken en droogdeppen met keukenpapier.
Mosterd, resterende boter, paneermeel en gehakte peterselie mengen (= persillade)
Kabeljauwfilets kruiden met zout en peper en beleggen met de persillade.
Ovenschotel inboteren en daarin de gestoofde uien, de visfilets en citroenplakjes doen.
Afdekken met ingeboterd ovenpapier en 20 minuten in de warme oven plaatsen.
Ovenpapier weghalen en nog enkele minuten onder de ovengrill laten kleuren.
Serveer dit gerecht met gekookte aardappelen.
Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen zodat...
Reacties