Doorgaan naar hoofdcontent

Kabeljauwfilet op Vlaamse wijze

Kabeljauwfilet op Vlaamse wijze
Ingrediënten (voor 4 personen)
4 stuks kabeljauwfilet (à 180 gram)
800 gram uien
1 bosje peterselie
3 eetlepels niet te scherpe mosterd
3 eetlepels paneermeel
125 gram boter
3 citroenen
zout en peper

Bereiding
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Uien schoonmaken, in halve ringen snijden en stoven in 100 gram boter.
De citroenen schillen tot op het vruchtvlees en in plakjes snijden.
Peterselieblaadjes van de stengels plukken, wassen, fijnhakken en droogdeppen met keukenpapier.
Mosterd, resterende boter, paneermeel en gehakte peterselie mengen (= persillade)
Kabeljauwfilets kruiden met zout en peper en beleggen met de persillade.
Ovenschotel inboteren en daarin de gestoofde uien, de visfilets en citroenplakjes doen.
Afdekken met ingeboterd ovenpapier en 20 minuten in de warme oven plaatsen.
Ovenpapier weghalen en nog enkele minuten onder de ovengrill laten kleuren.
Serveer dit gerecht met gekookte aardappelen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.