Kabeljauwfilet op Vlaamse wijze
Ingrediënten (voor 4 personen)
4 stuks kabeljauwfilet (à 180 gram)
800 gram uien
1 bosje peterselie
3 eetlepels niet te scherpe mosterd
3 eetlepels paneermeel
125 gram boter
3 citroenen
zout en peper
Bereiding
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Uien schoonmaken, in halve ringen snijden en stoven in 100 gram boter.
De citroenen schillen tot op het vruchtvlees en in plakjes snijden.
Peterselieblaadjes van de stengels plukken, wassen, fijnhakken en droogdeppen met keukenpapier.
Mosterd, resterende boter, paneermeel en gehakte peterselie mengen (= persillade)
Kabeljauwfilets kruiden met zout en peper en beleggen met de persillade.
Ovenschotel inboteren en daarin de gestoofde uien, de visfilets en citroenplakjes doen.
Afdekken met ingeboterd ovenpapier en 20 minuten in de warme oven plaatsen.
Ovenpapier weghalen en nog enkele minuten onder de ovengrill laten kleuren.
Serveer dit gerecht met gekookte aardappelen.
Reacties