Gecarameliseerde ananas met geitenkaas
Ingrediënten (voor 4 personen)
4 schijven ananas
4 eetlepels honing
100 gram geitenkaas
Bereiding
Grill voorverwarmen.
Geitenkaas in 4 gelijke plakjes verdelen.
Ananasschijfjes op een ondiepe vuurvaste schaal leggen en overgieten met de honing.
In het midden van iedere schijf ananas een plakje geitenkaas leggen.
Onder de grill plaatsen tot de ananas karameliseert en de geitenkaas licht smelt.
Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen zodat...
Reacties