Gevulde avocado
Ingrediënten (voor 4 personen)
2 rijpe avocado's
2 hardgekookte eieren
2 eetlepels mayonaise
sap van 1 citroen
zout en witte peper naar smaak.
Enkele druppels Worcestershiresaus.
Eventueel wat tabasco.
Eventueel wat paneermeel.
Voor de garnering:
Enkele plakjes zongedroogde tomaat
4 pecanoten of walnoten.
Hulpmiddelen Keukenmachine of staafmixer met mengbeker.
Bereidingswijze
Avocado netjes in twee helften verdelen en de pit verwijderen. Met een lepel het vruchtvlees uithalen zonder de schil te beschadigen. Hardgekookte eieren in grove stukken snijden en samen met vruchtvlees van avocado pureren in keukenmachine of met staafmixer. De puree mengen met mayonaise, citroensap en op smaak brengen met zout, peper, worcestershiresaus en tabasco. Wanneer het mengsel te zacht is, kan men er wat paneermeel onder mengen. Het avocadomengsel in de schillen doen en met een mes glad strijken. Zongedroogde tomaat in kleine snippers snijden en dit over de gevulde avocado verdelen. In het midden van iedere vrucht schikt men een pecanoot of walnoot.
Serveertips Met warme toast
Reacties