Goulash van oesterzwammen


Goulash van oesterzwammen
Ingrediënten (voor 4 personen)
2 uien
2 teentjes knoflook
300 gram oesterzwammen
200 gram aardappelen geschild
2 rode paprika's
1 groene paprika
1 eetlepel tomatenpuree
2 soeptomaten
50 gram boter
zout, peper. Paprikapoeder, tijm en laurier
2 dl groentebouillon
1 eetlepel gehakte peterselie

Bereiding
Aardappelen in gelijkmatige blokjes snijden.
Uien in niet te kleine stukken snijden.
Paprika's wassen, zaadlijsten verwijderen en in reepjes snijden.
Tomaten wassen en grof versnijden.
Uien in de boter aanfruiten, paprikapoeder, tijm en laurier toevoegen.
Tomaten, bouillon, tomatenpuree en aardappelblokjes toevoegen en op een zacht vuurtje gedurende 10 minuten laten sudderen.
Paprikareepjes toevoegen en nog eens 10 minuten zachtjes laten sudderen.
Oesterzwammen bakken in de resterende boter die vooraf goed verhit wordt.
Knoflook fijn versnipperen of door de knoflookpers halen.
Oesterzwammen, knoflook, zout en peper toevoegen en nog enkele minuten zachtjes laten sudderen,
Laurier verwijderen.
Op smaak brengen met zout en peper en afwerken met gehakte peterselie.

Reacties