Doorgaan naar hoofdcontent

Goulash van oesterzwammen


Goulash van oesterzwammen
Ingrediënten (voor 4 personen)
2 uien
2 teentjes knoflook
300 gram oesterzwammen
200 gram aardappelen geschild
2 rode paprika's
1 groene paprika
1 eetlepel tomatenpuree
2 soeptomaten
50 gram boter
zout, peper. Paprikapoeder, tijm en laurier
2 dl groentebouillon
1 eetlepel gehakte peterselie

Bereiding
Aardappelen in gelijkmatige blokjes snijden.
Uien in niet te kleine stukken snijden.
Paprika's wassen, zaadlijsten verwijderen en in reepjes snijden.
Tomaten wassen en grof versnijden.
Uien in de boter aanfruiten, paprikapoeder, tijm en laurier toevoegen.
Tomaten, bouillon, tomatenpuree en aardappelblokjes toevoegen en op een zacht vuurtje gedurende 10 minuten laten sudderen.
Paprikareepjes toevoegen en nog eens 10 minuten zachtjes laten sudderen.
Oesterzwammen bakken in de resterende boter die vooraf goed verhit wordt.
Knoflook fijn versnipperen of door de knoflookpers halen.
Oesterzwammen, knoflook, zout en peper toevoegen en nog enkele minuten zachtjes laten sudderen,
Laurier verwijderen.
Op smaak brengen met zout en peper en afwerken met gehakte peterselie.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.