Doorgaan naar hoofdcontent

Gepocheerd ei op selderijpuree


Gepocheerd ei op selderijpuree
Ingrediënten (voor 4 personen)
200 gram knolselderij
0,5 liter melk
50 gram gierst
0,5 dl room
zout en peper
4 eieren
4 sneetjeswit brood
water en azijn

Bereiding
Knolselderij kleinsnijden en in een pan met de melk aan de kook brengen.
Gierst toevoegen en onder deksel 20 minuten zachtjes laten koken.
1 liter water opzetten in een kleine pan en daar 2 eetlepels azijn aan toevoegen.
Knolselderij en gierst laten uitlekken in een vergiet.
In een keukenmachine tot puree maken of door een passe-vite roeren.
De puree op smaak brengen met zout en peper en afwerken met room.
Brood roosteren.
De eieren één voor één pocheren:
Water met azijn tegen het kookpunt aan houden; ei breken in een schaaltje; Met een houten lepel in het water roeren zodat een draaikolkje ontstaat, hierin het ei laten glijden en dan 3 minuten pocheren, voorzichtig met een schuimspaan uit het water halen en even op keukenpapier laten uitlekken.
Het geroosterde brood met de selderijpuree beleggen en daarop het gepocheerde ei schikken.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.