Gepocheerd ei op selderijpuree
Ingrediënten (voor 4 personen)
200 gram knolselderij
0,5 liter melk
50 gram gierst
0,5 dl room
zout en peper
4 eieren
4 sneetjeswit brood
water en azijn
Bereiding
Knolselderij kleinsnijden en in een pan met de melk aan de kook brengen.
Gierst toevoegen en onder deksel 20 minuten zachtjes laten koken.
1 liter water opzetten in een kleine pan en daar 2 eetlepels azijn aan toevoegen.
Knolselderij en gierst laten uitlekken in een vergiet.
In een keukenmachine tot puree maken of door een passe-vite roeren.
De puree op smaak brengen met zout en peper en afwerken met room.
Brood roosteren.
De eieren één voor één pocheren:
Water met azijn tegen het kookpunt aan houden; ei breken in een schaaltje; Met een houten lepel in het water roeren zodat een draaikolkje ontstaat, hierin het ei laten glijden en dan 3 minuten pocheren, voorzichtig met een schuimspaan uit het water halen en even op keukenpapier laten uitlekken.
Het geroosterde brood met de selderijpuree beleggen en daarop het gepocheerde ei schikken.
Reacties