Ovenschotel van sperziebonen en ham
Ingrediënten (voor 4 personen)
750 gram sperziebonen
1 ui
2 teentjes knoflook
1 plak ham van 200 gram
zout, peper, paprikapoeder
1,5 eetlepel boter
3 tomaten
2 dl zure room
2 eieren
100 gram geraspte kaas
Bereiding
Sperziebonen schoonmaken, wassen en in 15 minuten beetgaar koken.
Oven voorverwarmen op 210 graden.
Ui en knoflook versnipperen en aanfruiten in boter.
Ham in blokjes van 0,5 cm snijden.
Tomaten wassen en in plakjes snijden.
Ovenschaal inboteren en de bodem beleggen met de plakjes tomaat.
Gefruite ui en knoflook mengen met de sperziebonen en blokjes ham, op smaak brengen met zout, peper en dit over de tomaat schikken.
Eieren losroeren en mengen met paprikapoeder, zout, peper, zure room en geraspte kaas.
Dit mengsel over de sperziebonen doen.
Het gerecht ongeveer 30 minuten in de oven plaatsen tot een mooie korst bekomen is.
Ingrediënten (voor 4 personen)
750 gram sperziebonen
1 ui
2 teentjes knoflook
1 plak ham van 200 gram
zout, peper, paprikapoeder
1,5 eetlepel boter
3 tomaten
2 dl zure room
2 eieren
100 gram geraspte kaas
Bereiding
Sperziebonen schoonmaken, wassen en in 15 minuten beetgaar koken.
Oven voorverwarmen op 210 graden.
Ui en knoflook versnipperen en aanfruiten in boter.
Ham in blokjes van 0,5 cm snijden.
Tomaten wassen en in plakjes snijden.
Ovenschaal inboteren en de bodem beleggen met de plakjes tomaat.
Gefruite ui en knoflook mengen met de sperziebonen en blokjes ham, op smaak brengen met zout, peper en dit over de tomaat schikken.
Eieren losroeren en mengen met paprikapoeder, zout, peper, zure room en geraspte kaas.
Dit mengsel over de sperziebonen doen.
Het gerecht ongeveer 30 minuten in de oven plaatsen tot een mooie korst bekomen is.
Reacties