Bianconeve

Bianconeve
Ingrediënten (voor 6 personen)
20 gram boter
30 gram amandelen
30 gram pistachenoten
30 gram walnoten
2 kokosmakronen
75 gram suiker
250 gram mascarpone
2 dl slagroom
100 gram witte chocoladecallets van Callebout
0,5 dl Baileys
4 eetlepels chocoladeschilfers

Bereiding
Zorg ervoor dat de mascarpone minstens een uur uit de koelkast staat en een zachte smeuïge structuur heeft.
De noten fijnhakken of grof malen met een keukenmachine.
De gemalen noten in een koekenpan met boter verhitten en suiker toevoegen.
Alles goed verhitten tot het notenmengsel een licht gecarameliseerde geur vrijgeeft.
Slagroom met de rest van de suiker tot halfvloeibare dikte opkloppen.
Chocolade smelten in microgolfoven of au bain marie.
Gesmolten chocolade, mascarpone en slagroom snel met elkaar mengen.
Het licht gecarameliseerde en afgekoelde notenmengsel vermengen met de Baileys.
Doe op de bodem van een dessertcoupe (of schaaltje) een theelepel van het notenmengsel en daarop een laagje mascarponemengsel.
Weer een laagje noten en weer een laag mascarponemengsel.
In de koelkast gedurende 3 uur laten opstijven.
Afwerken met de chocoladeschilfers.


Een recept voor dit nagerecht vond ik bij een kuipje Mascarpone dat ik had gekocht. Dit is een enigszins aangepaste versie ervan.

Reacties