Doorgaan naar hoofdcontent

Bianconeve

Bianconeve
Ingrediënten (voor 6 personen)
20 gram boter
30 gram amandelen
30 gram pistachenoten
30 gram walnoten
2 kokosmakronen
75 gram suiker
250 gram mascarpone
2 dl slagroom
100 gram witte chocoladecallets van Callebout
0,5 dl Baileys
4 eetlepels chocoladeschilfers

Bereiding
Zorg ervoor dat de mascarpone minstens een uur uit de koelkast staat en een zachte smeuïge structuur heeft.
De noten fijnhakken of grof malen met een keukenmachine.
De gemalen noten in een koekenpan met boter verhitten en suiker toevoegen.
Alles goed verhitten tot het notenmengsel een licht gecarameliseerde geur vrijgeeft.
Slagroom met de rest van de suiker tot halfvloeibare dikte opkloppen.
Chocolade smelten in microgolfoven of au bain marie.
Gesmolten chocolade, mascarpone en slagroom snel met elkaar mengen.
Het licht gecarameliseerde en afgekoelde notenmengsel vermengen met de Baileys.
Doe op de bodem van een dessertcoupe (of schaaltje) een theelepel van het notenmengsel en daarop een laagje mascarponemengsel.
Weer een laagje noten en weer een laag mascarponemengsel.
In de koelkast gedurende 3 uur laten opstijven.
Afwerken met de chocoladeschilfers.


Een recept voor dit nagerecht vond ik bij een kuipje Mascarpone dat ik had gekocht. Dit is een enigszins aangepaste versie ervan.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.