Doorgaan naar hoofdcontent

Minestrone

Minestrone
Ingrediënten (voor 6 personen)
100 gram witte bonen
1 blikje tomatenpuree
30 gram boter
500 gram gemengde soepgroenten
150 gram spekblokjes
2 tabletten kruidenbouillon
zout, peper, laurierblad, tijm, marjolein
50 gram vermicelli 1
100 gram gemalen Parmezaan

Voorbereiding
Witte bonen 8 u laten weken.

Bereidingswijze
De geweekte witte bonen opzetten met schoon water en een beetje zout en in 45 minuten tot een uur gaar koken.
De soepgroenten samen met de spekblokjes aanfruiten in boter zonder te laten verkleuren.
Tomatenpuree erdoor roeren en nog even verhitten.
Water, bouillontabletten, peper, laurier, tijm en marjolein toevoegen en aan de kook brengen.
De soep 10 minuten zachtjes laten koken, vermicelli toevoegen en nog eens 15 minuten laten koken.
De gare witte bonen toevoegen en op smaak brengen.
Serveren met de gemalen Parmezaan apart.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.