Doorgaan naar hoofdcontent

Prinsessebonen met sesam


Prinsessenbonen met sesam
Ingrediënten (voor 4 personen)
600 gram sperziebonen
4 eetlepels saké of droge sherry
3 eetlepels sesamolie
2 eetlepels sesamzaadjes
1 eetlepel tamari of shoyu
zout

Bereiding
Een pan water met een weinig zout aan de kook brengen.
Sperziebonen schoonmaken, wassen en in het kokende water doen.
In enkele minuten beetgaar koken.
Sperziebonen afgieten en direct verfrissen onder koud water om het garen te stoppen.
De sesamzaadjes in een droge koekenpan op hoog vuur kort roosteren, direct overdoen in een schaal om het contact met de hete pan niet te lang aan te houden, ander verkleuren ze te hard.
Een sausje maken van saké (of sherry), tamari en sesamolie.
De uitgelekte sperziebonen mengen met de dressing en bestrooien met de sesamzaadj

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.