Salade mixte


Salade mixte
Ingrediënten (voor 8 personen)
1 kropsla
2 tomaten
1 komkommer
1 hardgekookt ei
2 stengeltjes bosui
3 eetlepels witte wijnazijn
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel mayonaise
1 eetlepel gehakte peterselie
2 theelepels fijne griessuiker

Bereiding
Kropsla schoonmaken, wassen, drogen en bij grote bladen de nerven verwijderen.
Tomaten wassen, kroontje verwijderen en naargelang de grootte in 6 tot 8 partjes snijden.
Hardgekookt ei in kleine stukjes snijden.
Komkommer schillen en in dunne plakjes snijden.
Bosuitjes schoonmaken, wassen en in fijne ringen snijden
Dressing maken van olie, azijn, fijngehakte peterselie en suiker.
Alle ingrediënten voorzichtig maar goed mengen.

Dit gerecht bevat per portie ongeveer:

115 kcal, 3 gram eiwit, 10 gram vet waarvan 1 gram verzadigd vet, 2 gram koolhydraten en 1 gram vezel.

Reacties