Gestoofde prei


Gestoofde prei
Ingrediënten (voor 4 personen)
4 jonge preistengels
20 gram boter
zout, peper en nootmuskaat
2,5 dl bouillon
Voor de afwerking:
of 150 gram crème fraiche
of 1 eetlepel allesbinder

Bereiding
De groene delen van de prei verwijderen.
Witte gedeelte van de prei goed schoonmaken, wassen en in stukken van 5 cm snijden.
De prei met bouillon, boter, zout, peper en nootmuskaat op het vuur zetten en onder deksel 15 minuten zachtjes tegen het kookpunt aanhouden. (Na de helft van de kooktijd de preistukjes omdraaien).
Prei uit het stoofvocht nemen en naar wens het stoofvocht afwerken door het iets te binden met allesbinder, of, door de crème fraiche door het vocht te roeren. In het laatste geval kan het nuttig zijn het stoofvocht iets te laten inkoken.

Dit gerecht bevat per portie ongeveer:

a) met allesbinder: 86 kcal, 4 gram eiwit, 6 gram vet waarvan 3 gram verzadigd vet, 5 gram koolhydraten en 6 gram vezel.

b) met crème fraîche: 190 kcal, 4 gram eiwit, 18 gram vet waarvan 10 gram verzadigd vet, 5 gram koolhydraten en 6 gram vezel

Reacties