Doorgaan naar hoofdcontent

Sinaasappelgratin

Sinaasappelgratin
Ingrediënten (voor 4 personen)
4 handsinaasappelen
2 perssinaasappelen
2 eiwitten
80 gram fijne griessuiker
50 gram geraspte kokos
4 blaadjes munt

Bereiding
Van 1 sinaasappel met een dunschiller het oranje gedeelte van de schil afhalen, zorg dat er geen wit aan zit.
Dit oranje gedeelte van de schil in fijne gelijkmatige reepjes snijden.
De twee perssinaasappels uitpersen en het sap met de oranjereepjes en 2 eetlepels suiker aan de kook brengen; laten inkoken tot stroopdikte.
De handsinaasappels met een scherp mesje schillen tot op het vruchtvlees en de partjes sinaasappel tussen de vliesjes uitsnijden.
Eiwitten met de suiker tot een stevig schuim kloppen.
Op een licht ingeboterde ovenschaal 4 4 hoopjes eiwitschuim leggen en deze onder de ovengrill bakken tot goudbruine kleur.
De partjes sinaasappel op het gebakken eiwitschuim in waaiervorm schikken en bestrooien met geraspte kokos.
Nog even onder de ovengril plaatsen.
De Sinaasappelgratin op 4 dessertbordjes schikken en daar rond de warme sinaasappelsaus schenken.

Dit gerecht bevat per portie ongeveer:

173 kcal, 4 gram eiwit, 0 gram vet, 39 gram koolhydraten en 3 gram vezel.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.