Sinaasappelgratin
Ingrediënten (voor 4 personen)
4 handsinaasappelen
2 perssinaasappelen
2 eiwitten
80 gram fijne griessuiker
50 gram geraspte kokos
4 blaadjes munt
Bereiding
Van 1 sinaasappel met een dunschiller het oranje gedeelte van de schil afhalen, zorg dat er geen wit aan zit.
Dit oranje gedeelte van de schil in fijne gelijkmatige reepjes snijden.
De twee perssinaasappels uitpersen en het sap met de oranjereepjes en 2 eetlepels suiker aan de kook brengen; laten inkoken tot stroopdikte.
De handsinaasappels met een scherp mesje schillen tot op het vruchtvlees en de partjes sinaasappel tussen de vliesjes uitsnijden.
Eiwitten met de suiker tot een stevig schuim kloppen.
Op een licht ingeboterde ovenschaal 4 4 hoopjes eiwitschuim leggen en deze onder de ovengrill bakken tot goudbruine kleur.
De partjes sinaasappel op het gebakken eiwitschuim in waaiervorm schikken en bestrooien met geraspte kokos.
Nog even onder de ovengril plaatsen.
De Sinaasappelgratin op 4 dessertbordjes schikken en daar rond de warme sinaasappelsaus schenken.
Dit gerecht bevat per portie ongeveer:
173 kcal, 4 gram eiwit, 0 gram vet, 39 gram koolhydraten en 3 gram vezel.
Reacties