Gentse waterzooi
Ingrediënten (voor 4 personen)
1 soepkip
1 winterwortel
2 uien
1 prei
2 takken bleekselderij
8 aardappelen
2 laurierblad
takje tijm
1 theelepel gedroogde salie
zout en peper
2 tot 3 eetlepels allesbinder
2 dl room
Bereiding
Groenten schoonmaken en wassen, selderij ontvliezen.
Kip opzetten in water met zout, peper, laurierblad, tijm, salie, ui en groen gedeelte van de prei.
Gedurende ongeveer 45 minuten laten koken tot de kip gaar is.
Ondertussen wortel, prei en selderij in fijne reepjes snijden (julienne).
Aardappelen schillen, wassen en in vier snijden.
Kip uit de bouillon nemen, bouillon zeven en een beetje ontvetten.
De in julienne gesneden groenten en aardappelen in de bouillon gaar koken.
De gare kip in porties verdelen, het vel van de bouten wegnemen en de kipfilets zoveel mogelijk geheel laten bij het afpellen. De rest van het vlees van het karkas halen en in stukjes bij de bouillon doen.
De bouillon met allesbinder op dikte brengen, afwerken met room en op smaak brengen.
Kippenbouten en filets over vier voorverwarmde diepe borden verdelen en daarover de dikke soep doen.
Bestrooien met gehakte peterselie
Ingrediënten (voor 4 personen)
1 soepkip
1 winterwortel
2 uien
1 prei
2 takken bleekselderij
8 aardappelen
2 laurierblad
takje tijm
1 theelepel gedroogde salie
zout en peper
2 tot 3 eetlepels allesbinder
2 dl room
Bereiding
Groenten schoonmaken en wassen, selderij ontvliezen.
Kip opzetten in water met zout, peper, laurierblad, tijm, salie, ui en groen gedeelte van de prei.
Gedurende ongeveer 45 minuten laten koken tot de kip gaar is.
Ondertussen wortel, prei en selderij in fijne reepjes snijden (julienne).
Aardappelen schillen, wassen en in vier snijden.
Kip uit de bouillon nemen, bouillon zeven en een beetje ontvetten.
De in julienne gesneden groenten en aardappelen in de bouillon gaar koken.
De gare kip in porties verdelen, het vel van de bouten wegnemen en de kipfilets zoveel mogelijk geheel laten bij het afpellen. De rest van het vlees van het karkas halen en in stukjes bij de bouillon doen.
De bouillon met allesbinder op dikte brengen, afwerken met room en op smaak brengen.
Kippenbouten en filets over vier voorverwarmde diepe borden verdelen en daarover de dikke soep doen.
Bestrooien met gehakte peterselie
Reacties