Doorgaan naar hoofdcontent

Griesmeelpudding met noordkrieken

Griesmeelpudding met noordkriekjes
Ingrediënten (voor 4 personen)
0,5 liter halfvolle melk
50 gram griesmeel
70 gram suiker
1 eidooier
6 eetlepels room
Krieken op sap 175 gram uitlekgewicht
3 eetlepels suiker

Bereiding
Melk zachtjes verwarmen, eens de melk meer dan lauwwarm is, kan je het vuur hoog zetten en de melk aan de kook laten komen.
Strooi al roerend met houten lepel of garde het griesmeel in de kokende melk en laat zachtjes gedurende 12 minuten koken terwijl men regelmatig kookt (gebruik eventueel een kookplaatje).
Voeg aan het einde van de kooktijd de suiker toe.
Roer de eidooier los met de room en roer dit mengsel helemaal aan het einde van de kooktijd door de pap.
Verdeel over vier dessertschaaltjes.
Laat de krieken (of kersen op sap) uitlekken en kook het vocht in tot het een ietwat stroperig wordt.
Laat de krieken even opwarmen in het ingekookte sap.
Verdeel de krieken met het ingekookte sap over de vier dessertjes.
Laat afkoelen.

Dit gerecht bevat per portie ongeveer:

270 kcal, 7 gram eiwit, 9 gram vet waarvan 5 gram verzadigd vet, 42 gram koolhydraten en 1 gram vezel.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.