Doorgaan naar hoofdcontent

Tartiflette


Tartiflette
Ingrediënten (voor 4 personen)
300 gram bladerdeeg
500 gram aardappelen (Charlotte)
250 gram Reblochon (of andere hoevekaas met gele schimmelkorst)
1 teentje knoflook
1 eetlepel gehakte peterselie
1 eetlepel versnipperde bieslook
zout, peper
2 eieren
1,5 dl crème fraîche

Bereiding
Aardappel schillen, wassen en in dunne plakjes snijden; opzetten met een bodempje water en 10 minuten laten koken.
Oven voorverwarmen op 230 graden.
Bladerdeeg uitrollen en een ingeboterde taartvorm ermee beleggen.
Met een vork gaatjes prikken in het deeg.
Knoflook heel fijn snijden of persen.
Eieren met crème fraîche, zout en peper, groene kruiden en knoflook losroeren.
Reblochon in dunne plakjes snijden.
Van de enigszins afgekoelde aardappelschijfjes een laagje op het bladerdeeg schikken, daarop een laagje reblochon, een laagje aardappelschijfjes en opnieuw reblochon. Alles overgieten met de eierstruif.
In de voorverwarmde oven plaatsen gedurende 15 minuten. de temperatuur verminderen naar 210 graden en nog eens 30 minuten laten bakken.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.