Tartiflette
Ingrediënten (voor 4 personen)
300 gram bladerdeeg
500 gram aardappelen (Charlotte)
250 gram Reblochon (of andere hoevekaas met gele schimmelkorst)
1 teentje knoflook
1 eetlepel gehakte peterselie
1 eetlepel versnipperde bieslook
zout, peper
2 eieren
1,5 dl crème fraîche
Bereiding
Aardappel schillen, wassen en in dunne plakjes snijden; opzetten met een bodempje water en 10 minuten laten koken.
Oven voorverwarmen op 230 graden.
Bladerdeeg uitrollen en een ingeboterde taartvorm ermee beleggen.
Met een vork gaatjes prikken in het deeg.
Knoflook heel fijn snijden of persen.
Eieren met crème fraîche, zout en peper, groene kruiden en knoflook losroeren.
Reblochon in dunne plakjes snijden.
Van de enigszins afgekoelde aardappelschijfjes een laagje op het bladerdeeg schikken, daarop een laagje reblochon, een laagje aardappelschijfjes en opnieuw reblochon. Alles overgieten met de eierstruif.
In de voorverwarmde oven plaatsen gedurende 15 minuten. de temperatuur verminderen naar 210 graden en nog eens 30 minuten laten bakken.
Reacties