Lamsbout gebraden
Ingrediënten (voor 8 personen)
Lamsbout met been (ongeveer 2 kg)
3 eetlepels olijfolie
40 gram boter
3 teentjes knoflook
zout en peper
Bereiding
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Met een scherp mes 3 kleine inkervingen in de bout maken en hierin de teentjes knoflook stoppen.
De lamsbout goed inwrijven met zout en peper en daarna met olijfolie.
De boter verdelen over de braadslede en enkele klontjes op de lamsbout leggen.
In de hete oven plaatsen en reken een braadtijd van ongeveer 30 minuten per 500 gram.. Na een half uur kan je de oventemperatuur verlagen tot zo'n 180 graden.
De kerntemperatuur van de lamsbout moet 65 graden bedragen. Wanneer je beschikt over een digitale kooktemperatuur met een draadsonde, Kan je aan de hand hiervan de braadtijd exact bepalen.
Tijdens de braadtijd het vlees regelmatig bedruipen met het braadvet.
Na de braadtijd het vlees een tiental minuten laten rusten onder aluminiumfolie alvorens aan te snijden.
Dit gerecht bevat per portie ongeveer:
381 kcal, 38 gram eiwit en 26 gram vet waarvan 12 gram verzadigd vet.
Reacties