Doorgaan naar hoofdcontent

Lamsbout gebraden

Lamsbout gebraden
Ingrediënten (voor 8 personen)
Lamsbout met been (ongeveer 2 kg)
3 eetlepels olijfolie
40 gram boter
3 teentjes knoflook
zout en peper

Bereiding
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Met een scherp mes 3 kleine inkervingen in de bout maken en hierin de teentjes knoflook stoppen.
De lamsbout goed inwrijven met zout en peper en daarna met olijfolie.
De boter verdelen over de braadslede en enkele klontjes op de lamsbout leggen.
In de hete oven plaatsen en reken een braadtijd van ongeveer 30 minuten per 500 gram.. Na een half uur kan je de oventemperatuur verlagen tot zo'n 180 graden.
De kerntemperatuur van de lamsbout moet 65 graden bedragen. Wanneer je beschikt over een digitale kooktemperatuur met een draadsonde, Kan je aan de hand hiervan de braadtijd exact bepalen.
Tijdens de braadtijd het vlees regelmatig bedruipen met het braadvet.
Na de braadtijd het vlees een tiental minuten laten rusten onder aluminiumfolie alvorens aan te snijden.

Dit gerecht bevat per portie ongeveer:

381 kcal, 38 gram eiwit en 26 gram vet waarvan 12 gram verzadigd vet.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.