Carré confiture
Ingrediënten (voor 4 personen)
6 plakjes bladerdeeg (diepvries)
4 eetlepels abrikozenconfituur
1 ei
1 theelepel fijne griessuiker
Bereiding
Oven voorverwarmen op 230 graden.
4 plakjes bladerdeeg beleggen met de confituur, de randen vrijhouden.
Ei losroeren met suiker.
De randen van het bladerdeeg bestrijken met het losgeroerde ei.
2 plakjes bladerdeeg in reepjes snijden.
De reepjes bladerdeeg kruisgewijs over de 4 gevulde plakjes bladerdeeg verdelen en vastmaken aan de ingestreken randen.
De opgelegde reepjes bladerdeeg eveneens bestrijken met het eimengsel.
Op bakplaat met ovenpapier schikken en in ongeveer 20 minuten afbakken.
Kan zowel warm als koud geserveerd worden.
Eventueel serveren met een bolletje vanilleroomijs en karamelsaus.
Dit gerecht bevat per portie ongeveer:
443 kcal, 6 gram eiwit, 29 gram vet waarvan 12 gram verzadigd vet, 41 gram koolhydraten en 1 gram vezel.
De voedingswaardeberekening heeft enkel en alleen betrekking op de carré confiture, dus niet op vanille-ijs en karamelsaus.
Reacties