Stoofschotel van komkommer en courgette met gepocheerd ei
Ingrediënten (voor 4 personen)
1 komkommer
2 kleine courgettes
2 uien
100 gram spekblokjes licht gerookt
1 eetlepel balsamico azijn
3 eetlepels olijfolie
4 eieren
0,5 dl azijn
zout en peper
Bereiding
Courgette wassen en in plakjes snijden.
Komkommer schillen, zaadlijsten verwijderen en in blokjes snijden.
Uien fijnhakken.
Ui met de spekblokjes in de olijfolie aanfruiten, courgettes en komkommer toevoegen.
Gedurende 5 tot laten stoven, regelmatig omscheppen
Balsamico-azijn toevoegen en nog enkele minuten laten stoven.
De groenten moeten beetgaar zijn.
Ondertussen de eieren pocheren:
2 liter water met een halve deciliter azijn aan de kook brengen.
Een ei breken in een kopje of schaaltje zonder de dooier kapot te maken.
Het water tot net onder het kookpunt houden, het ei erin laten glijden en met behulp van een lepel het eiwit rond de dooier vormen.
Laat 2 minuten pocheren, uitlekken op een theedoek>
Vervolgens pocheer je op dezelfde manier één voor één de andere drie eieren.
Doe de gestoofde groente op 4 borden en schik in het midden, bovenop de gepocheerde eieren.
Reacties