Doorgaan naar hoofdcontent

Stoofschotel van komkommer en courgette met gepocheerd ei

Stoofschotel van komkommer en courgette met gepocheerd ei
Ingrediënten (voor 4 personen)
1 komkommer
2 kleine courgettes
2 uien
100 gram spekblokjes licht gerookt
1 eetlepel balsamico azijn
3 eetlepels olijfolie
4 eieren
0,5 dl azijn
zout en peper

Bereiding
Courgette wassen en in plakjes snijden.
Komkommer schillen, zaadlijsten verwijderen en in blokjes snijden.
Uien fijnhakken.
Ui met de spekblokjes in de olijfolie aanfruiten, courgettes en komkommer toevoegen.
Gedurende 5 tot laten stoven, regelmatig omscheppen
Balsamico-azijn toevoegen en nog enkele minuten laten stoven.
De groenten moeten beetgaar zijn.
Ondertussen de eieren pocheren:
2 liter water met een halve deciliter azijn aan de kook brengen.
Een ei breken in een kopje of schaaltje zonder de dooier kapot te maken.
Het water tot net onder het kookpunt houden, het ei erin laten glijden en met behulp van een lepel het eiwit rond de dooier vormen.
Laat 2 minuten pocheren, uitlekken op een theedoek>
Vervolgens pocheer je op dezelfde manier één voor één de andere drie eieren.
Doe de gestoofde groente op 4 borden en schik in het midden, bovenop de gepocheerde eieren.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.