Entrecote Bordelaise

Entrecote Bordelaise

Ingrediënten (voor 4 personen)
4 entrecotes à 150 gram
zout en vers gemalen zwarte peper
40 gram boter
1 sjalot
2 takken bleekselderij
1 dl. rode wijn
1 dl kalfsfond
1 eetlepel allesbinder

Bereiding
Sjalot fijn versnipperen.
Bleekselderij ontvliezen en in stukjes van 5 cm snijden.
Sjalot en bleekselderij in de helft van de boter aanfruiten, bevochtigen met de kalfsfond en gedurende 10 minuten zachtjes laten sudderen.
Ondertussen de andere helft van de boter in een koekenpan goed heet laten worden en daarin de met zout en peper gekruide entrecotes dichtschroeien.
Het vlees bleu of saignant bakken, uit de pan nemen en nog even warm houden.
De pan deglaceren met de rode wijn en dit bij de saus doen.
De saus even laten inkoken en eventueel bijbinden met allesbinder.
De saus op smaak brengen met wat extra vers gemalen zwarte peper.

Reacties