Doorgaan naar hoofdcontent

Zalmfilet met sesamzaadjes en spinazie

Zalmfilet met sesamzaadjes en spinazie
Ingrediënten (voor 4 personen)
4 stuks zalmfilet à 180 gram
6 eetlepels sesamolie
6 eetlepels sesamzaadjes
1 kg spinazie
4 tomaten
zout en peper
wat tijmblaadjes en oregano
2 theelepels suiker

Bereiding
Spinazie wassen, schoonmaken en lange steeltjes verwijderen.
Tomaten pellen, zaadjes verwijderen en in stukjes snijden.
Zalmfilet kruiden met zout en peper en één zijde (bovenzijde) goed in de sesamzaadjes drukken zodat ze er stevig opzitten.
De zalmfilets in de helft van de sesamolie bakken met de sesamkorst naar boven.
Onder deksel zachtjes verder gaar laten worden. Let daarbij op dat de vis niet uitdroogt; de gaartijd hangt af van de dikte van de filets. Verse zalm moet toch binnen 8 minuten gaar zijn).
Ondertussen de groenten bereiden:
Tomatenblokjes in 1 eetlepel olie bakken met de tijm en oregano, zout, peper en suiker.
Uitgelekte spinazie in twee grote pannen (of wok) snel in de hete olie bakken, goed laten uitlekken (eigenlijk moet de spinazie zo kort en heet gebakken worden dat er nauwelijks water vrijkomt).
Spinazie bestrooien met wat nootmuskaat en op warme borden schikken; daarop de zalmfilets schikken en de gebakken tomaatblokjes eromheen schikken.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.