Zalmfilet met sesamzaadjes en spinazie

Zalmfilet met sesamzaadjes en spinazie
Ingrediënten (voor 4 personen)
4 stuks zalmfilet à 180 gram
6 eetlepels sesamolie
6 eetlepels sesamzaadjes
1 kg spinazie
4 tomaten
zout en peper
wat tijmblaadjes en oregano
2 theelepels suiker

Bereiding
Spinazie wassen, schoonmaken en lange steeltjes verwijderen.
Tomaten pellen, zaadjes verwijderen en in stukjes snijden.
Zalmfilet kruiden met zout en peper en één zijde (bovenzijde) goed in de sesamzaadjes drukken zodat ze er stevig opzitten.
De zalmfilets in de helft van de sesamolie bakken met de sesamkorst naar boven.
Onder deksel zachtjes verder gaar laten worden. Let daarbij op dat de vis niet uitdroogt; de gaartijd hangt af van de dikte van de filets. Verse zalm moet toch binnen 8 minuten gaar zijn).
Ondertussen de groenten bereiden:
Tomatenblokjes in 1 eetlepel olie bakken met de tijm en oregano, zout, peper en suiker.
Uitgelekte spinazie in twee grote pannen (of wok) snel in de hete olie bakken, goed laten uitlekken (eigenlijk moet de spinazie zo kort en heet gebakken worden dat er nauwelijks water vrijkomt).
Spinazie bestrooien met wat nootmuskaat en op warme borden schikken; daarop de zalmfilets schikken en de gebakken tomaatblokjes eromheen schikken.

Reacties