Ingrediënten (voor 4 personen)
1 ui 1 kleine preistengel 1/2 winterwortel 200 gram rode biet Kruiden: venkelgroen (niet noodzakelijk), selderij, lavas, peterselie, versgemalen zwarte peper, laurier, gekneusde korianderkorrels, 1 laurierblad, takje tijm. 2 eetlepels zonnebloemolie zout, bouillon 150 gram zure room.
Bereiding
Groenten en verse kruiden schillen of schoonmaken en wassen. Ui en prei in halve ringen snijden. Wortelen en de helft van de rode biet in balkjes snijden. De groenten met lavas, koriander, tijm en laurier fruiten in de olie. Bouillon toevoegen en 10 minuten zachtjes laten koken. De andere helft van de rode biet raspen en samen met de versnipperde peterselie, venkelgroen en selderij bij de soep voegen. Nog twee minuten zachtjes laten koken en op smaak brengen met zout en peper. De soep in borden scheppen en in het midden van ieder bord een volle eetlepel zure room doen.
Reacties