Flamiche

Flamiche (preitaart)
Ingrediënten (voor 6 personen)
1,5 kg prei
250 gram bloem
200 gram boter
2 eieren
2 eidooiers
120 gram crème fraîche
zout en peper

Bereiding
Prei ontdoen van de groene gedeelten.
Het preiwit in stukken van 5 cm snijden, wassen en schoonmaken.
60 gram boter smelten en hierin onder deksel de prei smoren gedurende 20 minuten.
Ondertussen een deeg maken van 250 gram bloem, 125 gram boter, 2 eieren, een snuifje zout en 100 ml. water.
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Twee taartvormen inboteren en beleggen met het uitgerolde deeg.
Zorg ervoor dat de deegplak een 5 cm. over de rand van de taartvorm hangt.
Het deeg inprikken met een vork
De gare prei uit het stoofvocht nemen, mengen met 1 eidooier en crème fraîche. op smaak brengen met zout en peper.
De belegde taartvormen vullen met dit preimengsel.
het overhangende deeg over de vulling vouwen zodat een korstrand ontstaat.
Eidooier losroeren met een beetje water en dit met een kwast over de deegrand strijken.
Plaats gedurende 30 tot 40 minuten in de hete oven.

Reacties