Stamppot rucola


Stamppot rucola met gedroogde tomaatjes en olijven
Ingrediënten (voor 4 personen)
1 kg kruimig kokende aardappels
20 gram boter
1,5 dl melk
zout, peper en nootmuskaat
80 gram rucola
10 zwarte olijven ontpit
10 partjes zongedroogde tomaten
2 teentjes knoflook

Bereiding
Aardappelen panklaar maken en in 20 minuten in licht gezouten water gaarkoken.
Rucola wassen en, drogen en afhankelijk van de bladgrootte in 2 of 3 snijden.
Gedroogde tomaten en olijven in kleine stukjes snijden.
Knoflook versnipperen.
Gare aardappels afgieten en op laag vuurtje even opschudden om te drogen.
Melk en boter met de knoflook even verwarmen en door de aardappels mengen met een aardappelstamper.
Rucola, tomaat en olijven door de stamppot mengen en op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.
Direct opdienen.

Dit gerecht bevat per portie ongeveer:

230 kcal, 6 gram eiwit, 6 gram vet waarvan 3 gram verzadigd vet, 37 gram koolhydraten en 7 gram vezel.

Reacties