Doorgaan naar hoofdcontent

Stamppot rucola


Stamppot rucola met gedroogde tomaatjes en olijven
Ingrediënten (voor 4 personen)
1 kg kruimig kokende aardappels
20 gram boter
1,5 dl melk
zout, peper en nootmuskaat
80 gram rucola
10 zwarte olijven ontpit
10 partjes zongedroogde tomaten
2 teentjes knoflook

Bereiding
Aardappelen panklaar maken en in 20 minuten in licht gezouten water gaarkoken.
Rucola wassen en, drogen en afhankelijk van de bladgrootte in 2 of 3 snijden.
Gedroogde tomaten en olijven in kleine stukjes snijden.
Knoflook versnipperen.
Gare aardappels afgieten en op laag vuurtje even opschudden om te drogen.
Melk en boter met de knoflook even verwarmen en door de aardappels mengen met een aardappelstamper.
Rucola, tomaat en olijven door de stamppot mengen en op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.
Direct opdienen.

Dit gerecht bevat per portie ongeveer:

230 kcal, 6 gram eiwit, 6 gram vet waarvan 3 gram verzadigd vet, 37 gram koolhydraten en 7 gram vezel.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.