Ricotta met spinazie in bladerdeeg


Ricotta met spinazie in bladerdeeg
Ingrediënten (voor 4 personen)
300 gram bladerdeeg
150 gram verse spinazie
1 ei
1 eidooier
200 gram ricotta
2 eetlepels pijnboomiptten
zout, peper en nootmuskaat

Bereiding
Spinazie wassen enmet aanhangend water op hoog vuur snel laten slinken.
Goed laten uitlekken en iets uitwringen.
De spinzaie fijnhakken.
Ei losroeren en mengen met spinazie, ricotta en pijnboompitten.
Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.
Oven voorverwarmen op 220 graden.
Eidooier losroeren met een klein beetje water.
4 gelijke lakken bladerdeeg vullen met het ricottamengsel, de randen met een beetje water nat maken.
Het deeg dichtlooien tot driehoeken, de randen goed dichtmaken.
De deegpaketjes op een licht ingeboterde ovenplaat leggen en met behul van een kwastje bestrijken met eidooier.
In de hete oven plaatsen gedurende 20 minuten.
Warm serveren.

Reacties