Doorgaan naar hoofdcontent

Ricotta met spinazie in bladerdeeg


Ricotta met spinazie in bladerdeeg
Ingrediënten (voor 4 personen)
300 gram bladerdeeg
150 gram verse spinazie
1 ei
1 eidooier
200 gram ricotta
2 eetlepels pijnboomiptten
zout, peper en nootmuskaat

Bereiding
Spinazie wassen enmet aanhangend water op hoog vuur snel laten slinken.
Goed laten uitlekken en iets uitwringen.
De spinzaie fijnhakken.
Ei losroeren en mengen met spinazie, ricotta en pijnboompitten.
Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.
Oven voorverwarmen op 220 graden.
Eidooier losroeren met een klein beetje water.
4 gelijke lakken bladerdeeg vullen met het ricottamengsel, de randen met een beetje water nat maken.
Het deeg dichtlooien tot driehoeken, de randen goed dichtmaken.
De deegpaketjes op een licht ingeboterde ovenplaat leggen en met behul van een kwastje bestrijken met eidooier.
In de hete oven plaatsen gedurende 20 minuten.
Warm serveren.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.