Doorgaan naar hoofdcontent

gebraden ananas met roomijs en karamelsaus

Gebraden ananas met roomijs en karamelsaus
Ingrediënten (voor 8 personen)
1 ananas
30 gram boter
2 eetlepels poedersuiker
0,5 liter roomijs
50 gram suiker
2 dl room

Bereiding
Kroon en aanzet van de ananas ruim wegsnijden.
Ananas in de lengte in acht tukken verdelen en van elk stuk de kern wegsnijden.
Met een soepel mes het vruchtvlees van de schil lossnijden.
Een passende ovenschaal licht inboteren.
Oven voorverwarmen op 200 graden.
De parten ananas in de ovenschaal plaatsen en bestrooien met poedersuiker.
De resterend boter in kleine vlokjes over de ananas verdelen.
In de oven plaatsen gedurende 20 minuten.
Ondertussen de karamelsaus bereiden:
Suiker in een pan met 3 eetlepels water op het vuur zetten en deze regelmatig rond schudden. Let op dat de suiker niet gaat verbranden.
Wanneer de suiker amberkleurig gaat schuimen, net iets donkerder laten worden en direct afblussen met de room.
Op zacht vuur zachtjes laten koken tot de karamel volledig is opgelost in de room en een zachte karamelsaus is geworden.
De gebraden ananas op dessertborden schikken met een bol roomijs en karamelsaus.

Dit gerecht bevat per portie ongeveer:

260 kcal, 3 gram eiwit, 14 gram vet waarvan 8 gram verzadigd vet, 32 gram koolhydraten en 1 gram vezel.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.