Wortel-avocadosalade


Wortel-avocadosalade

Ingrediënten (voor 4 personen)
250 gram wortel
1 avocado
2 grapefruits
3 eetlepels mayonaise
30 gram rozijnen
20 gram pompoenpitten
enkele blaadjes kropsla of een andere groene slasoort

Bereiding
Wortelen, schoonmaken, wassen en fijnraspen.
Grapefruits schillen tot op het vruchtvlees en dit vruchtvlees tussen de vliesjes uitsnijden; mengen met de geraspte wortelen.
Pompoenpitten in een droge koekenpan op een hoog vuur kort roosteren (tot een lichte verkleuring en een notengeur vrijkomt).
Rozijnen wassen en droogdeppen met keukenpapier.
Avocado schillen, pit verwijderen en in kleine blokjes snijden.
Alle ingrediënten (behalve de sla en de pompoenpitten) goed mengen.
Sla wassen en drogen.
Op kleine bordjes de sla schikken en daarop de wortel-avocadosalade, bestrooien met de geroosterde pompoenpitten.

Reacties