Doorgaan naar hoofdcontent

Wortel-avocadosalade


Wortel-avocadosalade

Ingrediënten (voor 4 personen)
250 gram wortel
1 avocado
2 grapefruits
3 eetlepels mayonaise
30 gram rozijnen
20 gram pompoenpitten
enkele blaadjes kropsla of een andere groene slasoort

Bereiding
Wortelen, schoonmaken, wassen en fijnraspen.
Grapefruits schillen tot op het vruchtvlees en dit vruchtvlees tussen de vliesjes uitsnijden; mengen met de geraspte wortelen.
Pompoenpitten in een droge koekenpan op een hoog vuur kort roosteren (tot een lichte verkleuring en een notengeur vrijkomt).
Rozijnen wassen en droogdeppen met keukenpapier.
Avocado schillen, pit verwijderen en in kleine blokjes snijden.
Alle ingrediënten (behalve de sla en de pompoenpitten) goed mengen.
Sla wassen en drogen.
Op kleine bordjes de sla schikken en daarop de wortel-avocadosalade, bestrooien met de geroosterde pompoenpitten.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.