Doorgaan naar hoofdcontent

Roomsoep Chantilly

Roomsoep Chantilly
Ingrediënten (voor 4 personen)
1 ui
200 gram wortel
25 gram boter
100 gram groene linzen
1, 7 liter bouillon
100 gram kippengehakt
1 eidooier
2 eetlepels paneermeel
zout en peper
1,5 dl room

Bereiding
Linzen goed spoelen en wassen, opzetten in licht gezouten water.
20 minuten zachtjes laten koken.
Wortel en ui schoonmaken, klein snijden en aanstoven in boter.
Bevochtigen met bouillon.
De linzen afgieten en bij de andere ingrediënten voegen.
Aan de kook brengen en weer 20 minuten zachtjes laten koken.
Intussen het kippengehakt aanmaken met eidooier, paneermeel, zout en peper en er gelijkmatige balletjes van draaien.
De balletjes in licht gezouten water 5 tot 10 minuten zachtjes laten koken.
De soep met een staafmixer fijnmaken en op smaak brengen met zout en peper.
Gehaktballetjes en room door de soep doen.

Dit gerecht bevat per portie ongeveer:

300 kcal, 14 gram eiwit, 20 gram vet waarvan 11 gram verzadigd vet, 18 gram koolhydraten en 7 gram vezel.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.