Roomsoep Chantilly

Roomsoep Chantilly
Ingrediënten (voor 4 personen)
1 ui
200 gram wortel
25 gram boter
100 gram groene linzen
1, 7 liter bouillon
100 gram kippengehakt
1 eidooier
2 eetlepels paneermeel
zout en peper
1,5 dl room

Bereiding
Linzen goed spoelen en wassen, opzetten in licht gezouten water.
20 minuten zachtjes laten koken.
Wortel en ui schoonmaken, klein snijden en aanstoven in boter.
Bevochtigen met bouillon.
De linzen afgieten en bij de andere ingrediënten voegen.
Aan de kook brengen en weer 20 minuten zachtjes laten koken.
Intussen het kippengehakt aanmaken met eidooier, paneermeel, zout en peper en er gelijkmatige balletjes van draaien.
De balletjes in licht gezouten water 5 tot 10 minuten zachtjes laten koken.
De soep met een staafmixer fijnmaken en op smaak brengen met zout en peper.
Gehaktballetjes en room door de soep doen.

Dit gerecht bevat per portie ongeveer:

300 kcal, 14 gram eiwit, 20 gram vet waarvan 11 gram verzadigd vet, 18 gram koolhydraten en 7 gram vezel.

Reacties