Gebakken rog met kappertjes
Ingrediënten voor 4 personen:
4 rogvleugels
zout en witte peper
150 gram boter
70 gram kappertjes
Bereiding:
Daar rogvleugels nogal veel ruimte in de pan innemen is het bijna niet te vermijden tegelijkertijd met 2 koekenpannen te werken. Anders moet men de rogvleugels per 2 aanbraden in de koekenpan en in de oven (op ovenplaat met opstaande rand) verder gaar laten worden.
Laat 100 gram boter bruin worden in de koekenpan.
Ondertussen de rogvleugels met keukenpapier droogdeppen en aan beide zijden goed kruiden met zout en peper.
Bak de rogvleugels aan beide zijden bruin en gaar in ongeveer 6 minuten.
De gebakken rogvleugels op verwarmde borden leggen.
Kappertjes met de inlegazijn aan de hete boter toevoegen en alles goed verhitten.
de laatste boter toevoegen zodat de braadboter gaat schuimen.
De schuimende boter met de kappertjes over de gebakken rogvleugels schenken.
Serveer er uitsluitend enkele gekookte aardappeltjes bij.
Een Elzasser Riesling past hier heel goed bij.
Ingrediënten voor 4 personen:
4 rogvleugels
zout en witte peper
150 gram boter
70 gram kappertjes
Bereiding:
Daar rogvleugels nogal veel ruimte in de pan innemen is het bijna niet te vermijden tegelijkertijd met 2 koekenpannen te werken. Anders moet men de rogvleugels per 2 aanbraden in de koekenpan en in de oven (op ovenplaat met opstaande rand) verder gaar laten worden.
Laat 100 gram boter bruin worden in de koekenpan.
Ondertussen de rogvleugels met keukenpapier droogdeppen en aan beide zijden goed kruiden met zout en peper.
Bak de rogvleugels aan beide zijden bruin en gaar in ongeveer 6 minuten.
De gebakken rogvleugels op verwarmde borden leggen.
Kappertjes met de inlegazijn aan de hete boter toevoegen en alles goed verhitten.
de laatste boter toevoegen zodat de braadboter gaat schuimen.
De schuimende boter met de kappertjes over de gebakken rogvleugels schenken.
Serveer er uitsluitend enkele gekookte aardappeltjes bij.
Een Elzasser Riesling past hier heel goed bij.
Reacties