Koolrolletjes met gierstvulling
Ingrediënten (voor 4 personen)
1 spitskool of kleine witte kool
300 gram gierst
200 gram champignons
1 ui
1teentje knoflook
zout, peper, paprikapoeder
12 zwarte olijven
30 gram boter
3 eetlepels olijfolie
Bereiding
Gierst wassen en in twee maal zoveel water in 20 minuten gaarkoken.
De bladeren van de kool losmaken e 2 minuten in kokend water blancheren.
Oven verwarmen op 180 graden.
Ui en knoflook versnipperen, champignons schoonmaken en in vier snijden.
Ui, knoflook en champignons aanfruiten in de olijfolie en bestrooien met paprikapoeder.
Olijven ontpitten en in plakjes snijden.
De gare en drooggekookte gierst mengen met de aangefruite groenten en olijven.
De bladeren van de spitskool vullen met deze graanbereiding, dichtvouwen en oprollen.
De koolrolletjes in een geboterde ovenschaal schikken, bedekken met enkele klontjes boter en 20 minuten in de oven plaatsen.
Reacties