Doorgaan naar hoofdcontent

Koolrolletjes met gierstvulling


Koolrolletjes met gierstvulling
Ingrediënten (voor 4 personen)
1 spitskool of kleine witte kool
300 gram gierst
200 gram champignons
1 ui
1teentje knoflook
zout, peper, paprikapoeder
12 zwarte olijven
30 gram boter
3 eetlepels olijfolie

Bereiding
Gierst wassen en in twee maal zoveel water in 20 minuten gaarkoken.
De bladeren van de kool losmaken e 2 minuten in kokend water blancheren.
Oven verwarmen op 180 graden.
Ui en knoflook versnipperen, champignons schoonmaken en in vier snijden.
Ui, knoflook en champignons aanfruiten in de olijfolie en bestrooien met paprikapoeder.
Olijven ontpitten en in plakjes snijden.
De gare en drooggekookte gierst mengen met de aangefruite groenten en olijven.
De bladeren van de spitskool vullen met deze graanbereiding, dichtvouwen en oprollen.
De koolrolletjes in een geboterde ovenschaal schikken, bedekken met enkele klontjes boter en 20 minuten in de oven plaatsen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.