Vlaamse appelpudding
Ingrediënten (voor 4 personen)
1/2 liter melk
50 gram custardpoeder (vanillebloem)
75 gram suiker
8 bitterkoekjes
2 eidooiers
4 kleine goudrenetten
4 eetlepels rum
20 gram boter
Bereiding
Appels schillen, van klokhuis ontdoen en in plakken snijden.
De appelschijfjes bestrooien met 1 eetlepel suiker en de rum erover doen.
Oven verwarmen op 180 graden.
Pudding bereiden : Custardpoeder losroeren met een beetje melk. De rest van de melk aan de kook brengen. Wanneer de melk kookt het custardmengsel en de suiker er doorroeren.
Al roerende met een garde 2 minuten zachtjes laten koken.
Van het vuur weg de eidooiers, verkruimelde bitterkoekjes en de rum door de pudding roeren.
Ovenschaal inboteren, de appelschijfjes erin schikken en overgieten met de pudding.
Gedurende een half uur in de oven plaatsen. Opdienen als warm nagerecht.
Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen zodat...
Reacties