Vlaamse appelpudding

Vlaamse appelpudding
Ingrediënten (voor 4 personen)
1/2 liter melk
50 gram custardpoeder (vanillebloem)
75 gram suiker
8 bitterkoekjes
2 eidooiers
4 kleine goudrenetten
4 eetlepels rum
20 gram boter

Bereiding
Appels schillen, van klokhuis ontdoen en in plakken snijden.
De appelschijfjes bestrooien met 1 eetlepel suiker en de rum erover doen.
Oven verwarmen op 180 graden.
Pudding bereiden : Custardpoeder losroeren met een beetje melk. De rest van de melk aan de kook brengen. Wanneer de melk kookt het custardmengsel en de suiker er doorroeren.
Al roerende met een garde 2 minuten zachtjes laten koken.
Van het vuur weg de eidooiers, verkruimelde bitterkoekjes en de rum door de pudding roeren.
Ovenschaal inboteren, de appelschijfjes erin schikken en overgieten met de pudding.
Gedurende een half uur in de oven plaatsen. Opdienen als warm nagerecht.

Reacties