Appel met honing

Appel met honing
Ingrediënten (voor 4 personen)
2 appels (bijvoorbeeld Elstar)
50 gram geschaafde amandelen
50 gram droge vijgen
2 eetlepels boter
3 eetlepels honing
water

Bereiding
oven voorverwarmen op 200 graden Celsius.
De appels wassen, met appelboor van klokhuis ontdoen en doormidden snijden.
Vijgen en de helft van de amandelen zeer fijn hakken en hiermee de holten van de appels vullen. De appels op een ingeboterde ovenschaal plaatsen. Gedurende 10 minuten in warme oven plaatsen. Ondertussen boter smelten, honing doorroeren en wat water.
De appels bedruipen met deze honingkaramel en de rest van de geschaafde amandelen erover strooien. Nog 5 minuten in de oven laten staan tot de appelen gaar zijn en het amandelschaafsel lichtbruin is gekleurd.
Serveren op warme bordjes met wat appelbraadvocht.

Reacties